2023. szeptember 28., csütörtök, Vencel napja

Címke: adótartozás

13 cikk 1/2 oldal

Egyszerűbben kérhető részletfizetés az adóhatóságtól

Januártól már ötszázezer forint adótartozásig kérhető egyszerűbben a részletfizetés a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), amihez egy kérelmet kell benyújtani – közölte a NAV az MTI-vel pénteken.

Engedékeny volt a NAV

Megérte tavaly fizetési kedvezmény iránti kérelmet benyújtani az adóhivatalhoz, az ügyek kétharmadában ugyanis legalább részben eleget tett a hatóság az ügyfelek kérésének.

Megduplázódott a jó adófizetők száma

Az év végén 143 ezer vállalkozás és magánszemély neve szerepelt a jó adófizetők adatbázisában, a szám két esztendeje még csak hetvenezer körül mozgott.

Új szűrő a hazai cégvilágnak

A csalárd módon működő cégek kiszűrését és ezzel a legális gazdasági viszonyok terjedését könnyítené meg a kormányzat a jövő évi adócsomag egyik szabályával.

Kisöpri a számlákat a NAV

Az elmúlt időkben havonta átlagosan több mint félmillió alkalommal kereste meg a magyar bankvilágot az adóhivatal a köztartozást felhalmozó magánszemélyek miatt.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.