2022. december 6., kedd, Miklós napja

Címke: adósság

76 cikk 1/8 oldal

Csúcson a világ adóssága

A világ három legeladósodottabb országa az Egyesült Államok, Kína és Japán. A három országra jut a globális adósság csaknem fele, ami felülmúlja a globális GDP-hez történő hozzájárulásukat.

Jó lehetőség a bajba jutott adósoknak

Ha a többség él a lehetőséggel, akkor több mint harmincezer lakás válhat újra piacképessé, vagyis tisztulhat és bővülhet a magyarországi lakásállomány.

Háttérkép: felfoghatatlanul nagy adósság alatt roskadozik a világ

A világ GPD-arányos adóssága 240 ezer milliárd dollár – jelentette ki Bogár László az ECHO TV Háttérkép című műsorában. A közgazdász hozzátette: abszurd állapot, de körülbelül 10 éven belül a világ adóssága elérheti a teljes vagyon szintjét.

Adósságai megtérítését ígéri az Ikarus Egyedi Kft.

A csődvédelmet kért Ikarus Egyedi Kft. legkésőbb 2025. szeptember 31-re vállalja adósságai megtérítését, amennyiben folytathatja a termelést, ezért megegyezést ajánlott a hitelezőknek.

Terítéken a hitelminősítés

Ma ismét vizsgálja a magyar államadós-osztályzatot a Standard & Poor’s nemzetközi pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítési részlege.

Fizetési felszólítást kap a Jobbik a postától

Az ellenzéki párt a Magyar Postát bízta meg választási reklámkiadványainak országos kézbesítésével, amiért még most is több mint 61 millió forinttal adósak a társaságnak.

A növekedés kedvező üteme

Vitathatatlan, hogy 2010 után eljutottunk gazdaságunk egy olyan fejlődési szakaszába, amikor az adósság terhei is csökkennek.

Gazdasági siker és kellő önbizalom

A konszolidációs törekvések mára meghozták az eredményt. Az ország GDP-arányos nettó külső adóssága 2017-ben a nyolc évvel korábbihoz képest egyharmadára csökkent.
76 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.