2024. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: Adolf Hitler

25 cikk 1/3 oldal

Hitler esete a számítógépes játékokkal

A holokauszt és a nácizmus továbbra is kényes téma Németországban, ahol a közelmúltban a videójáték-rajongók szenvedték meg az óvatos múltfeldolgozást.

Anschluss, nyolcvan év múltán

Ausztria azzal is számot vet, bekebelezett területként mennyiben felelős a hitlerizmus bűneiért. Ebbe persze aktuálpolitikai zöngék is vegyülnek.

Árverésre kerül Hitler Mercedese

Elárverezik azt a nagyteljesítményű és fényűző Mercedest, amelyben Adolf Hitler parádézott hadi sikerek ünneplésekor és magas rangú külföldi vendégek fogadásakor.

Schulz fordítva ül a lovon

Schulz mester távlatos célt tűzött ki: 2025-ben létre kell hozni az Európai Egyesült Államokat. Akinek ez nem tetszik, az pedig távozzon.

Elnémul a Hitler-harang a németországi Herxheimben

Nem harangoznak többé istentiszteletre az úgynevezett Hitler-haranggal a németországi Herxheim am Berg templomában – így határozott a Rajna-vidék-Pfalz tartományban fekvő falu protestáns egyházközségének presbitériuma.

A Führerrel érvel

Gyűlöletet gerjeszteni, egy nemzet közérzetébe belerondítani nem könnyű feladat, még annak sem, akinek gyakorlata van benne.
25 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.