2023. március 23., csütörtök, Emőke napja

Címke: adóhivatal

13 cikk 1/2 oldal

Tízmillió elektronikus számla

Két és fél hónappal július elsejei indulása óta már jubilált is az online számlarendszer, miután a múlt héten a tízmilliomodik kontó is beérkezett az adóhivatalhoz.

Nem csak vásárolunk a plázákban

Az utóbbi hetekben két budapesti bevásárlóközpontban is kialakított rögtönzött, három-három napra kinyitó ügyfélfogadási helyeket a NAV.

Viheti az adóhivatal a családi autót is

Jövőre nehezebb lesz kibújni a köztartozások megfizetése alól, ugyanis a Nemzeti Adó- és Vámhivatal január elsejétől általános végrehajtási hatósággá válik – áll a Mazars legfrissebb összefoglalójában. Az új szabályok szerint már félmillió forintnál kisebb tartozás esetén is elrendelhető lesz az ingatlan-végrehajtás; a gépkocsit pedig akkor is elkobozhatja a hatóság, ha az a házastársi közös vagyonba tartozik.

Az Airbnbzők nem titkolhatják bevételeiket

Az Airbnb-hálózat magyar szállásadói 2015-ben összesen hatmilliárd forint bevételt szereztek, az adóbevallások azonban ennél jóval kisebb összegről szólnak.

Jelentősen átszabják az adóhatóságot

Az adóhivatal jelentős átalakítását indítványozta tegnap az Országgyűlésnek a szaktárca. A jogszabálytervezet teljessé teheti a hazai adózás reformját.

Óriási vagyont vontak el a pénzmosóktól

Százával futottak be idén a pénzmosás elleni irodához azok a bejelentések, amelyek különféle kétes, gyanút keltő ügyletekre hívták fel a hatóság figyelmét.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.