2023. december 2., szombat, Melinda, Vivienn napja

Címke: adóelkerülés

37 cikk 1/4 oldal

NAV: hatszázmilliós találat

Félezer olyan vállalkozás ügyeit tekintette át az utóbbi hónapokban az adóhivatal, amelyek az Euró­pai Unió más tagállamainak gazdasági szereplőivel kereskedtek.

Kutyaszorítóban az adóelkerülők

A gazdaságfehérítés jegyében tett újabb lépésnek köszönhetően tíz éven belül hazánkban tíz százalék alá csökkenhet az adóelkerülés mértéke.

Nyomás alatt Juncker az offshore-ügy miatt

A tavaly létrehozott EP-vizsgálóbizottság feladatköre kiterjed a LuxLeaks néven elhíresült botrány további részleteinek felderítésére is.

Öt év alatt tízmilliárdot hozott a Nébih

Létrejötte óta, öt év alatt mintegy 10 milliárd forint áfa- és egyéb adóelkerülést akadályozott meg, laborhálózatában pedig több mint 12 millió vizsgálatot végzett el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – közölte a hivatal az MTI-vel hétfőn.

Nem csalhatják el a béremelést a munkáltatók

Az adóhivatal manapság megannyi információhoz jut, az adatbázisok alapján pedig könnyen fény derülhet az illegális vagy féllegális módszerek alkalmazására.

Bizottság elé citálnák Junckert az európai szocdemek

Több volt uniós kormányfőnek, köztük Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének is meg kellene jelennie az Európai Parlament (EP) pénzmosás, adóelkerülés és adókijátszás elleni eseti bizottsága (PANA) előtt, amiért sajtóhírek szerint szándékosan akadályozták a társasági adó elkerülése elleni kezdeményezéseket – hangsúlyozta pénteki közleményében az EP szociáldemokrata frakciója.
37 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.