2023. március 29., szerda, Auguszta napja

Címke: adóbevételek

13 cikk 1/2 oldal

PM: folyamatosan nőnek az adóbevételek

A gazdaságfehérítő intézkedéseknek és a magas ütemű gazdasági növekedésnek köszönhetően az idei évet folyamatosan növekvő adóbevételek jellemzik – közölte a Pénzügyminisztérium (PM) pénteken az MTI-vel annak kapcsán, hogy megjelent az államháztartás október végi helyzetéről szóló tájékoztatás.

Több a büdzsé bevétele, de marad az adózónál is

Az adóhatóság idén december 13-ig több mint 12 ezer milliárd forint bevételt hozott a büdzsébe, a tavalyi év azonos időszakához képest mintegy öt százalékkal többet.

Idén is ömlik az adó a kincstárhoz

A legfőbb ok az, hogy egyre több embernek van idehaza legális állása. – Ma Magyarországon 4,45 millió ember dolgozik, 741 000-rel több, mint a 2010-es kormányváltáskor.

Sokkal többet fizettünk be idén

A folyamatokat ez ügyben alapvetően befolyásolhatja, hogy hamarosan elindul a harmadik nagy horderejű feketegazdaság elleni rendszer, az online számlázás tesztüzeme.

Kósa: Bezártuk a kiskapukat

A tavaszi ülésszak egyik legfontosabb eredménye az volt, hogy az Országgyűlés hozzájárult ahhoz: a kormány meg tudja vé­deni az országot.

Ezermilliárd marad a lakosságnál

Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy úgy is növekedhetnek az adóbevételek, ha közben csökken a közteher nagysága – ezt mondta lapunknak a nemzetgazdasági miniszter helyettese.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.