2024. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: adóbevétel

27 cikk 1/3 oldal

Kisebb adókat hoz az új év

A kormány döntése nyomán jövőre újabb adócsökkentési változások lépnek életbe, amelyek pozitívan érintik mind a háztartásokat, mind a vállalkozókat.

Nagy pénzek a kicsiktől

A katásoknak és a kivásoknak ezzel együtt sincs okuk panaszra, hiszen a két egyszerű vállalkozási adó megfizetésével sokat spórolnak meg az érintett gazdasági szereplők.

Mindenkinek sokat hoznak az adócsökkentések

Tállai András rámutatott: az egyre csökkenő adóterhek mellett idén az első fél évben 320 milliárd forinttal több adóbevétel folyt be az államkasszába, mint a tavalyi első hat hónapban.

Nagyon bejött a kormányzat számítása

Nagy tételben áramlott az év elején az adó a közkasszába. Az emelkedés két tényezőre vezethető vissza: a bérnövekedésre és a legális kereskedelem megállíthatatlan bővülésére.

Újabb jel, hogy szárnyal a gazdaság

Elképesztő ütemben érkeznek az államkasszába az adóbefizetések. Három hónap alatt 2700 milliárd forint futott be az öt legnagyobb köztehertípusból.

Húsvéti razziát tart az adóhivatal

A több megyére is kiterjedő hatósági akció nem titkos: a szervezet az adótraffipax nevű tájékoztatási rendszerben előre bejelentette, hogy hol, mikor és mit vizsgál.
27 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.