2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: adathalászat

18 cikk 1/2 oldal

Egyre több a kibertámadás

Az adathalászat az egyik a legtrükkösebb támadási mód, mert pszichológiai manipulációs technikákra épül és akár észrevétlenül károsítja a megtámadottat.

Ismét itt vannak a NAV-os csalók

Az adóhivatal nevét az utóbbi időben többször is megpróbálták felhasználni adathalászok, tehát olyanok, akik mások adataihoz jogellenes módon próbálnak meg hozzáférni.

Adathalászokról tájékoztat a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank – a vonatkozó szigorú szabályok számonkérésével – folyamatosan felügyeli, hogy biztonságosak-e a pénzügyi intézmények informatikai rendszerei.

Idén akár megduplázódhat az adathalászok csapdájába esettek száma

A statisztikák alapján idén akár megduplázódhat azok száma, akik adathalászok csapdájába esnek, a szakértők szerint évente több ezernél is több károsult ügyfél lehet – mondta Sütő Ágnes, a Magyar Bankszövetség kommunikációs igazgatója kedden, Budapesten.

Újra felbukkantak a NAV-os csalók

Időről időre próbálkoznak egyesek azzal, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nevét felhasználva csaljanak ki fontos, személyes adatokat magánszemélyektől.

Csaló adathalászokra figyelmeztet a Díjnet

Csaló adathalászok a Díjnet Zrt. nevével visszaélve akarnak bankkártyaadatokhoz hozzáférni, ezért óvatosságra intik az érintetteket.

Titkosítva és álnéven

Milyen újdonságokat hoz az adatvédelem terén a május 25-én életbe lépő általános adatvédelmi rendelet?

Adathalászok szerencséje

Könnyű az internetes bűnözők prédájává válni. Tavaly csak a világhálón keresztül végrehajtott illegális tevékenységgel több mint 170 milliárd dollárt kerestek.

Így védekezhet az adathalászat ellen a neten

A rendőrség ebben a hónapban a Police.hu oldalon arról ad tanácsot, hogy mitévők legyünk, ha megtévesztő e-mailekben és üzenetekben próbálják meg megszerezni személyes, illetve pénzügyi adatainkat. A kérdés fontos, hiszen adataink birtokában komoly anyagi károkat is okozhatnak nekünk.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.