2021. október 24., vasárnap, Salamon napja

Címke: adatgyűjtés

10 cikk 1/1 oldal

Modern módszerek a terrorelhárításban

Az adatgyűjtés és -kezelés a NATO egységes felderítő rendszerében, a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderő-fejlesztési program keretében valósul meg.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat alkotmányos módon működik

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnál (NBSZ) a vonatkozó rendelkezéseknek megfelelően, alkotmányos módon történik a titkos információk gyűjtése – ismertette Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke a szakszolgálatnál végzett adatvédelmi audit előzetes eredményét szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Az információkat tilos raktározni

– A probléma nem az, hogy a büntetőügyek felderítésénél elrendelt lehallgatások törvénytelenek lennének, hiszen azokat bírói engedély alapján folytatják a hatóságok, sokkal inkább az a gond, hogy a nyomozó szervek nem tesznek eleget a haladéktalanságra vonatkozó rendelkezésnek – mondta a Magyar Időknek a hatóságok titkos információ- és adatgyűjtési gyakorlatával összefüggésben Molnár Lajos.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.