2024. június 18., kedd, Arnold, Levente napja

Címke: adatforgalom

8 cikk 1/1 oldal

2022-ben az adatforgalom meghaladja az addigi teljes internetes adatforgalmat

Az adatforgalom 2022-ben nagyobb lesz, mint az internet elindítása óta eltelt 32 év alatt összesen, a globális népesség 60 százaléka, 4,8 milliárd ember lesz internethasználó, és több mint 28 milliárd eszköz kapcsolódik majd az internetre – derül ki a Cisco legfrissebb Visual Networking Index (VNI) jelentéséből, amely szerint 2017-ben 18 milliárd eszköz kapcsolódott a hálózathoz.

Duplázódott a mobilnetezés

A külföldet megjárt magyar mobilhasználók 99 százaléka tud az uniós barangolódíjak tavaly június 15-i eltörléséről, de a hazatelefonálás és SMS-ezés arányai érdemben nem változtak.

Sok az adat, kevés az ember

Az IBM kutatása szerint naponta összesen 2500 milliárd byte adat keletkezik. Az internetre kapcsolt eszközök térnyerésének köszönhetően ez a szám folyamatosan növekszik.

Több lesz a mobiltelefon, mint a bankszámla

A globális mobil adatforgalom a 2021-ig hétszeresére emelkedik, a növekedés az okostelefonokra, az egyre gyorsabb hálózatokra és a mobilvideók terjedésére vezethető vissza.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.