2023. március 27., hétfő, Hajnalka napja

Címke: Aczél György

7 cikk 1/1 oldal

Végstádiumban a magyar kultúra

Mérföldkőhöz értünk. Témánk legfontosabb epizódja következik. Egy évvel korábban ezzel kellett volna kezdenünk, de akkor önök teljesen máshogy látták volna mondanivalónk lényegét.

Renitensek

Amikor 1970 márciusában az öreg mikrobusz visszadöcögött Londonból Budapestre, valószínűleg a belsejében üldögélő öt fiatalember sem gondolta, hogy néhány héten belül botrányhősök lesznek.

Teljes körű kegyelem

A forradalom csaknem száz színházi emigránsa között Molnár Tibort nem szokás említeni, holott Szörényi Éva mellett ő volt az egyetlen Kossuth-díjas, aki távozott.

A Kreml fala

A Király-ügy nem szimpla szakmai kérdés, hanem korjellemző magántörténet, meghatározó eleme a Kádár–Aczél-féle kulturális politikának.

Ismeretlen férfi Pravdával

Az első a méltányosság szempontját észrevételezi, a második a kulisszák mögötti hatalmi játék tényeit ismerteti, a harmadik pedig a nép hangját már politikailag ideologizálja.

Kósa Lajos: Aczél elvtárs köztünk „sétál”

„Aczél elvtárs köztünk sétál”, és a Magyar Telekom idézte meg – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője vasárnap debreceni sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.