2020. október 20., kedd, Vendel napja

Címke: acélipar

10 cikk 1/1 oldal

Merkel a német iparnak lobbizik Pekingben

Előzetes értesülések szerint megbeszélései középpontjában a német ipar védelme áll majd, különös tekintettel a kínai dömping által sújtott acéliparra.

Bezár a brit Tata, válságban az acélipar

A brit kormány legmagasabb szintjein okozott pánikot az indiai Tata Steel acélipari konglomerátum bejelentése, amely szerint a vállalat már nem bírja tovább nyelni brit érdekeltségeinek – leginkább a walesi Port Talbotban lévő leányvállalata – veszteségeit, s megpróbálja eladni üzemeit.

Kínában tömeges elbocsátások jönnek

Az 1998-as pénzügyi válság óta nem volt rá példa, hogy Kínában elbocsátották volna egy ipari szektor dolgozóinak 15 százalékát.

Az olcsó kínai acél behozatala ellen tüntetnek Brüsszelben

Az egyre nagyobb mennyiségben érkező olcsó kínai acél behozatala ellen tüntetnek az ágazatban dolgozók Brüsszelben, az unió főterének is nevezett Schuman téren, az Európai Tanács és az Európai Bizottság épülete előtt hétfőn.

Acélgyártásra készülnek Diósgyőrött

Ismét lesz acélgyártás Diósgyőrön: egy miniacélmű és a hozzá kapcsolódó hengermű kezdi meg a termelést a Diósgyőri Ipari Parkban, a tervek szerint a jövő év második negyedévében.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.