2019. április 24., szerda, György napja

Címke: Abu Bakr al-Bagdadi

23 cikk 1/3 oldal

Kitartásra buzdította híveit az Iszlám Állam vezetője

Kitartásra buzdította híveit Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet vezetője egy neki tulajdonított hangüzenetben, amelyet a terrorszervezet fő médiumának számító al-Furkán tett közzé szerdán.

Szimbolikus jelentőségű, hogy életben van-e az Iszlám Állam vezetője

Szimbolikus jelentőségű, hogy életben van-e Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Államnak terrorszervezet vezetője, vagy sem, hiszen mind az Egyesült Államok, mind a közel-keleti államok „akkor tartják legyőzöttnek” a szervezetet, ha annak első számú vezetőjét megölik – mondta Csicsmann László, a Corvinus Egyetem docense az M1 aktuális csatornán pénteken.

Amerikai erők megölték az Iszlám Állam vezetőjének szövetségesét

Amerikai katonák egy titkos szíriai akcióban megölték az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak az egyik közeli szövetségesét. Az akciót a szilveszteri isztambuli merénylettel kapcsolatban indították – jelentették be pénteken Washingtonban.

Pincétől padlásig

Diszkrét, de sikeres együttműködés a nyugati tanácsadók és az iraki felszabadítók közt.

Az Iszlám Állam vezetőire mért légicsapást az iraki légierő

Az Iszlám Állam vezetőségének legalább 13 tagjával végzett az iraki légierő által végrehajtott légicsapás, melynek célpontja egy ház volt az ország nyugati felében, ahol állítólag Abu Bakr al-Bagdadi, a terrorszervezet vezetője tanácskozott parancsnokaival – közölte hétfőn az iraki hadsereg.
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.