2024. június 20., csütörtök, Rafael napja

Címke: Abed Rabbo Manszúr Hádi

20 cikk 1/2 oldal

A valaha volt egyik legnagyobb kolerajárvány sújtja Jement

Több mint 750 ezer koleragyanús megbetegedést jegyeztek fel Jemenben a járvány április végi kitörése óta – jelentette csütörtökön az Oxfam nemzetközi segélyszervezet, amely szerint ilyen mértékű kolerajárványra még nem volt példa a világon a betegség nyilvántartása óta.

Legalább 13 ember meghalt egy robbanásban Jemenben

Legalább 13 ember meghalt és hét megsebesült a délnyugat-jemeni ed-Dáli kormányzóságban azután, hogy egy jármű az autópályáról a kormányzóság középső részén található városba, Katabába vezető úton egy robbanószerkezetre hajtott – közölték hétfőn jemeni biztonsági források.

Számos civil vesztette életét egy légicsapásban Jemenben

Legalább 20 civil személy, köztük számos nő és gyermek vesztette életét a Szaúd-Arábia vezette arab koalíció egyik légicsapásában Jemen délnyugati részén – közölte kedden a Saba jemeni állami hírügynökség.

Két város is a terroristák kezére került

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat jemeni ága visszafoglalt két várost Dél-Jemenben, hónapokkal azután, hogy kiűzték onnan a kormányerők – közölte pénteken egy névtelenséget kérő helyi tisztségviselő.

Sokan meghaltak az al-Kaida elleni amerikai légitámadásban

Az al-Kaida terrorszervezet harminc feltételezett tagja, valamint tíz polgári személy, hét nő és három gyermek, meghalt vasárnap Jemenben egy amerikai légitámadásban – jelentette az AFP francia hírügynökség egy jemeni vezetőre hivatkozva.

Tízezer gyermek halt meg Jemenben az elégtelen ellátás miatt

Hozzávetőleg tízezer gyerek halt meg a polgárháborús Jemenben az összeomlófélben lévő egészségügyi ellátórendszer hiányosságai miatt – jelentette ki pénteken Edward Santiago, a Save the Children nemzetközi segélyszervezet jemeni igazgatója.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.