2022. január 22., szombat, Vince, Artúr napja

Címke: Abe Sinzó

21 cikk 1/3 oldal

Ki, ha mi nem?

Reménykedhet a világ, hogy hét évtizeddel a második világháború után talán most már a két utolsó szemben álló fél is békét köt.

Magához tért a japán gazdaság

A lakossági fogyasztás és a vállalati kiadások erős növekedésének köszönhetően felélénkült és a vártnál nagyobb mértékben bővült a japán gazdaság az idei második negyedévben.

Kulcsfontosságú kérdések golfdiplomácia helyett

Belpolitikai és külpolitikai porondon egyaránt páratlan erőpróbákkal kell szembenéznie a japán kormányfőnek, akinek hazájában egy több hónapja húzódó korrupciós botrány tépázta meg alaposan a hírnevét.

Felmerült, hogy Abe távozik

Tovább süllyedt saját politikai válságába a japán miniszterelnök, amikor egy közvélemény-kutatás szerint az eddigieknél is alacsonyabbra esett népszerűsége.

Sínen van az EU–japán szabadkereskedelem

Sikeresen lezárták a tárgyalásokat az Európai Unió és Japán közötti szabadkereskedelmi egyezményről. A következő lépés a szerződés jogi hitelesítése.

Nincs terítéken az észak-koreai intervenció

Az Egyesült Államok mindent meg fog tenni szövetségesei védelme érdekében – hangoztatta Abe Sinzó japán miniszterelnök tegnap, miután telefonon egyeztetett Donald Trump amerikai elnökkel az Észak-Korea jelentette fenyegetésről.

Külügyminisztere lehet Abe Sinzó kihívója

Otthagyná külügyminiszteri posztját Kisida Fumio az Abe Sinzó kormányfő kabinetjének jövő hónapban esedékes átalakításakor, a japán média szerint pedig ez a lépés egyértelműen annak a jele, hogy Kisida a következő választásokon meg akar mérkőzni az egyre népszerűtlenebb Abéval a miniszterelnöki székért.
21 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.