2019. szeptember 17., kedd, Zsófia napja

Címke: 2-es metró

8 cikk 1/1 oldal

Műszaki hiányosságok is hozzájárultak a tavaly decemberi metróbalesethez

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) megállapítása szerint a sínek csúszóssága és a 2-es metró Alstom Metropolis szerelvényeinek műszaki hiányosságai is hozzájárultak a tavaly decemberi metróbalesethez, amelynek során két szerelvény összeütközött a Pillangó utcai állomáson. A balesetben ketten súlyosan, tizennégyen könnyebben megsérültek.

Félig metróként járhat a HÉV

A gödöllői HÉV új síneket és több ülőhelyet biztosító szerelvényeket kap, öt megállót új helyre költöztetnek. A Főmterv elképzelései szerint a vonal jelentős része a föld alá kerül.

Hétfőtől újra közlekedik a D2-es átkelőhajó

A kedvezőbb időjárásnak köszönhetően hétfőtől ismét közlekedik a D2-es átkelőhajó – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap az MTI-vel.

A Nagykörúttól a metróalagutakig

Az Alstom 2002-ben elbukott a nagykörúti villamosok tenderén, de négy évvel később már a francia cég vitte el a metróbeszerzésének 65 milliárd forintos üzletét.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.