2024. április 25., csütörtök, Márk napja

Címke: 1848-49

20 cikk 1/2 oldal

A Historia Romanitól a Brazilok című etnomeséig

Közel hatezer roma vett részt függetlenségünkért vívott harcunkban: a VIII. Romani Film Fest főhajtás az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója előtt.

Szili Katalin: a forradalom és szabadságharc modern Magyarországot teremtett

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc modern Magyarországot teremtett, a reformnemzedék nem csak felébresztette a nemzetet, hanem üzenték a mának, hogy szabadság és függetlenség nélkül nincs jövője a magyarságnak - hangsúlyozta ünnepi beszédében Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, az Országgyűlés volt elnöke a csütörtökön rendezett március 15-i ünnepségek Eszéken.

Elpusztítani mindent

A népirtást a kommunizmus idején kitörölték a nemzeti emlékezetből, száműzték a korszakról írt szintézisekből és a történelemtankönyvekből is.

A pártok is megemlékeztek a gyásznapon

Parlamenti képviselettel rendelkező pártok tiszteletüket fejezték ki az aradi vértanúk és a szabadságukért harcoló magyarok előtt az október 6-i nemzeti gyásznapon. A Fidesz kiemelte, hogy a szabadságharc nemzeti ügyként kovácsolta össze a nemzetet.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.