Hozzátette: az eredeti színhely a Millenáris lett volna, de annak egy részét éppen felújítják, és ezért tartották a Székely nagyvásárt a Bálnában. – A felső szintet teljesen megtöltöttük, és a rendezvény, jelentősebb médiahírverés nélkül, várakozáson felül teljesített – értékelt.
Domokos István kifejtette: tavasszal már hagyományosan van Székely fesztivál a Millenárison – amit szintén ők szerveznek –, és ennek hozták létre az őszi rendezvénypárját. – A mostani, első Székely nagyvásáron száz termelő vett részt körülbelül kétezer, főleg székely termék védjegyes portékával. Volt százféle helyi sajt, illetve vadgyümölcsből készült szörp és lekvár, legalább ötvenféle havasi méz, valamint húszféle kolbász.
Köztük olyan is, amely makkal etetett sertésből készült. A kiállított termékek között fellelhető volt emellett a korondi kerámia, amely az UNESCO Élő Szellemi Örökség díjával kitüntetett Páll Ágoston korondi fazekasmester keze munkáját dicséri, de Csetri Dénes szalmafonó mester remekműveivel, valamint bőrdíszművesekkel, fából faragott termékekkel, hímzettekkel, házi szőttesekkel, varrottasokkal, valamint népi motívumokkal díszített ruházati termékkel is találkozhattak az érdeklődők – számolt be minderről a főszervező.
Az esemény fővédnöki tisztségét Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Tarlós István, Budapest főpolgármestere töltötte be. A szervezők célja az, hogy a nagyvásárral ízelítőt adjanak a hagyományos, minőségi és egészséges székely kézművestermékek bőséges választékából, bemutassanak egy csipetnyit Székelyföld rendkívül gazdag kultúrájából, gasztronómiájából, hagyományos konyhavilágából, valamint segítsék az ottani termékek és vállalkozások piacra jutását.