2019. április 18., csütörtök, Andrea, Lima napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://www.magyaridok.hu/belfold/elkerulnek-az-adot-a-migransok-segitoi-3397882/

Elkerülnék az adót a migránsok segítői

Politikai mozgalommá alakul át a Soros-féle szervezet
Politikai mozgalmat indítanak Soros György migrációt támogató magyarországi helytartói, hogy ne kelljen adózniuk a spekuláns támogatásai után. A sajtóban megjelent hírek új párt alapításáról szólnak, de a lapunknak nyilatkozó Siewert András, a Migration Aid vezetője következetesen kerüli ennek a szónak a használatát.

Új dimenzióba lép a Migration Aid és a hatalom harca – ezt maga a migránsokat segítő szervezet közölte a Facebook-oldalán. Azt írják, „három éve próbálkozik azzal a Fidesz-hatalom és holdudvara, hogy minden létező eszközzel ellehetetlenítse a Migration Aid munkáját”, egyúttal bejelentik, hogy párttá alakulnak, nehogy adózniuk kelljen a Soros György által finanszírozott lobbitevékenységük után: „A bevándorlási különadóról szóló törvény értelmében nem lehet az adó alanya párt vagy pártalapítvány. (…) Ha pedig már úgy alakult, hogy ez maradt az utolsó jogi opció a segítésre, kiterjesztjük a tevékenységeinket, és más területeken is felvesszük a kesztyűt a kormány által terjesztett sötétséggel szemben.”

Mint ismert, a bevándorlás okozta államháztartási többletkiadásokhoz való hozzájárulással indokolva vezette be a kormány a különadót, amelyet a bevándorlást segítő magyarországi tevékenység vagy Magyarországon székhellyel rendelkező szervezet bevándorlást segítő tevékenységének anyagi támogatása után kell fizetni. Az adó alapja az anyagi támogatás értéke, mértéke az adóalap 25 százaléka.

Szerettünk volna többet megtudni az illetékesektől az Éjjeli Őrség néven induló politikai alakulatról, ezért a Magyar Idők felhívta Siewert Andrást, a Migration Aid egyik vezetőjét, akitől azt tudakoltuk, milyen titulussal mutathatjuk be.

Siewert Andrásék a célokat később fogalmazzák meg
Fotó: Facebook

A Migration Aid Alapítvány kuratóriumának elnöke úgy fogalmazott, attól függ, milyen ügyben. Miután megtudta, hogy a civil szervezet párttá alakulásának részleteiről érdeklődünk, azt mondta, a kettő között nincs összefüggés. „Rosszul adta le a sajtó, ilyet mi nem is publikáltunk, hogy a Migration Aid párttá alakul” – közölte.

„Arról van szó, hogy én és még néhányan, akik a Migration Aidnél dolgozunk, úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy politikai mozgalmat, de – ahogy ezt megbeszéltük a szervezet vezetőségével – azok, akik ebben érintettek lesznek, lemondanak minden tisztségükről a Migration Aidnél.”

Arra a kérdésre, hogy mi a céljuk, Siewert András azt mondta: augusztus 20-án teszik közzé a weboldalukon, amit ezzel kapcsolatban meg tudnak fogalmazni.

A Fidesz-frakció közleményben reagált. Mint írják, Soros Györgyöt és hálózatát továbbra sem érdekli a magyar emberek akarata, és továbbra is be akarják hozni a bevándorlókat. Ezt bizonyítja a Migration Aid párttá alakulása is. A Fidesz–KDNP számára az ország biztonsága az első, ezért az illegális migrációt segítő tevékenységek ellen minden eszközzel fel kell lépni.

2019. február 6-tól a Magyar Nemzet néven jelenünk meg. Az oldal elérhetősége www.magyarnemzet.hu. Ha a Magyar Nemzet mérvadó híreit szeretné e-mailben megkapni, nincs más teendője, mint (február hatodika után) IDE kattintva feliratkozni hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (A szolgáltatás továbbra is ingyenes marad!)

Kiemelt

Kedves Magyar Idők Olvasó!
A Magyar Idők napilap nevet váltott, 2019. február 6-tól Magyar Nemzet néven jelenik meg. Ez az oldal, a magyaridok.hu ettől az időponttól nem frissül, archívumként működik. A Magyar Nemzet – Polgári Napilap elérhetősége www.magyarnemzet.hu

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.