„Egészségfalók – Együtt főzni jó!” elnevezéssel indít kampányt a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és a KidsOasis Nonprofit Kft., elsősorban a főzést és az egészséges étkezést előtérbe helyező családokat megszólítva.
A két szervezet célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges alapanyagokból készülő, változatos táplálkozás lényegére még azokban az élethelyzetekben is, amikor a család úton van, vagy éppen nyaral. A most meghirdetett pályázatra olyan szülők jelentkezését várják, akik számára fontos, hogy családjuk számára finom és egészséges alapanyagokból készülő, változatos ételeket készítsenek, illetve ilyeneket fogyasszanak. Közös céljuk tudatosítani, mennyire fontos az egészséges és változatos táplálkozás.
A Ficsak honlapjának információi szerint a pályázatra augusztus 15-ig jelentkezhetnek a családok, akik az Egészségfalók.hu oldalra tölthetik fel kedvenc egészséges főételreceptjüket. Fontos szempont, hogy az étel és a tálalás is gyerekbarát és kreatív legyen. A pályázat három körből áll: a beérkezett receptek közül a zsűri jelöli ki azokat, amelyeket egészségesnek, kreatívnak, gyerekbarátnak talál, és augusztus 30-án már csak a szakmai zsűri által jóváhagyott, kiválasztott receptek maradnak fent az oldalon, amelyekre szavazatokat lehet gyűjteni. A 15 legtöbb szavazatot elért játékos közül ismét a szakmai zsűri választja ki azt az ötöt, akik megküzdhetnek a fődíjért, vagyis az Egészségfalók címért és a családi utazásért.
A zsűri által kiválasztott öt család 2018 októberében összemérheti a tudását egy budapesti főzőiskolában: itt a családi csapatmunka is sokat számít majd.
A fődíjat kiérdemlő család az Egészségfalók cím elnyerése mellett eltölthet egy hétvégét a KidsOasis által minősített, 4 szélforgós családbarát szálláshelyek egyikében, míg a második helyezett nyereménye egy sous-vide szett, amelynek lényege, hogy lezárt, lehetőleg levákuumozott hőálló műanyag tasakokban, alacsony hőmérsékleten, hosszabb ideig, esetenként akár 50-70 óráig, a hagyományos főzéshez képest lényegesen alacsonyabb hőfokon hőkezeli az ételt.