2019. május 23., csütörtök, Dezső napja

Apáti Bence

Forza Salvini!
Matteo Salvini olasz belügyminiszter hivatalba lépése óta számottevően csökkentek az Afrikából származó honfoglalók sikeres európai partraszállási kísérletei.
Egy táncművész érdemtelen bukása
Talán nem kell az olvasónak bemutatnom Szerhij Polunyint, hiszen az egyik – ha nem a legismertebb – klasszikus balettel foglalkozó ukrán táncművész.
Roy a Házban
Sneider Tamásról eddig is számtalan olyan információ tudható volt, amelyek finoman szólva nem őt tették a Simicska által kitalált néppártosodás első számú reklámarcává.
Tüntetés tömeg nélkül
Időközben a január 19-i nagy, országos sztrájkról maguk a szervezők is letettek, amihez valószínűleg köze lehet annak a nem éppen elhanyagolható ténynek, hogy a jeles nap szombatra esik.
Ellenzéki hídfoglalók akkor és most
Fekete-Győr magabiztossága mögött sok minden állhat. Guy Verhofstadt barátsága, az amerikai kiképzés, esetleg a tudatlanság. Én inkább az utóbbira tippelnék.
Hogyan (nem) szúr ki az állam a hallgatókkal?
Tessék gondolkodni, ha már a felsőoktatásról beszélünk, mit is akarunk. Ötvenkét nemet, vagy kiválóan képzett, hivatástudattal és megfelelő gyakorlati tapasztalattal rendelkező pedagógusokat.
Kultúrharc és sztárstátus
Tetszik, nem tetszik, de az igazság az, hogy a kultúra fölötti befolyásért mindig is harcoltak, és mindig is fognak. Nem véletlenül.
Jakab Péter kivetkőzött önmagából
Jakab parlamenti és televíziós szerepléseiben hisztizik, csapkod, lázad, visszabeszél. Szemtelenkedik. Nem egy felelős államférfi, hanem egy lakli, pattanásos kamasz benyomását kelti.
A Jobbik bocsánatkéréssel tartozik a történtekért
Bohár Dániel barátunkat és kollégánkat a sajtószabadságért ordibáló jobbikos tüntetők inzultálták az MTVA épülete előtt. Nem tetszett nekik, hogy Dani és az Echo TV stábja ott forgatott.
Utcán a tomboló szélsőbaloldal
2,8 millió ember azért szavazott a kormánykoalícióra, hogy az a törvényalkotás munkáját elvégezze. Ez a népképviseleti demokrácia lényege.
Korrekt módon járt el a Párizsi Magyar Intézet
A kultúrharc sűrűjében széles parasztlengőkkel és övön aluli ütésekkel csapkodó balliberális kollégáktól természetesen nem meglepő ez a fajta harcmodor.
A New York Times kettős mércével méri a magyar kormányokat
Az amerikai lap munkatársa amúgy szinte biztosan szakértője a magyar médiapiacnak, a magyar nyelvnek, a magyarországi szerkesztőségek szellemiségének, az olvasottsági és látogatási adatoknak.
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.